Jako jedyni w Polsce organizujemy szkolenia i praktyki dla przyszłych sushi masterów (kucharzy sushi). Szkolenia prowadzimy od roku 2008.
Absolwenci otrzymują certyfikat oraz świadectwo ukończenia na
podstawie § 18 ust.2 Min. Edukacji Narodowej z dnia 11stycznia 2012 r.
w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych ( Dz. Ustaw
poz 186). Świadctwo honorowane w krajach U.E.
Rejestr Instytucji Szkoleniowych WUP w Warszawie: 2.14/00142/2018
Cena kursu 4500,- pln + VAT 23% ( 5535,- PLN brutto)
Kurs organizowany jest tylko w Warszawie i trwa 2 tygodne w godz 8:00 do ok 15:00.
Uczestnicy szkolenia nie muszą być absolwentami szkół gastronomicznych, nie muszą mieć praktyki w restauracji. Wystarczą chęci i dużo samozaangażowania, które będą potrzebne do długiej praktyki po ukończeniu szkolenia.
Kurs prowadzi Tomasz Szymankiewicz, kucharz-instruktor kuchni dalekowschodnich. Szkolenie zawodowe u mistrza Matayoshi Haraguchi. Kucharz sushi, szef kuchni od roku 1999 (ostatnie miejsce pracy - szef kuchni restauracji japońskiej Ginza w Hotelu Hilton**** w Warszawie. Instruktor kulinarny od 2005 roku., od 2009 roku zajmuje się tylko działalnością szkoleniową, na co dzień szkoli przyszłych kucharzy sushi.. Juror Ogólnopolskiego Festiwalu Sushi ( 2010 i 2012 r. ).